Мінімальна сума замовлення становить 500грн.

Як Вкласти Дитину Спати | Швидко і Без Сліз (100% Метод)

Як Вкласти Дитину Спати | Швидко і Без Сліз (100% Метод)

 

Як вкласти дитину спати? Це питання актуальне для молодих мам, які тільки осягають ази материнства. Багато виявиться не готовими до того, що малюк не може заснути, вередує, всіляко висловлює невдоволення тим, що доведеться закривати очі і відпускати маму. Як вкласти дитину спати на всю ніч, умовити малюка відпочити в день? На ці та інші питання про дитячий сон Ви знайдете відповіді в статті, яку підготували експерти інтернет-магазину Nosorog.net.ua!

Як вкласти дитину спати ввечері?

Відразу відзначимо, що не існує універсальної методики як швидко вкласти дитину спати. У малюка вже формуються уявлення про навколишній світ, проявляються індивідуальні риси характеру, поступово формуються особистісні характеристики. Нерідко молоді батьки по напутті старшого покоління з раннього віку привчають малюка до самостійного сну і навмисно «не чують» як дитина надривається до світанку. Такий підхід має чимало шанувальників, але рекомендувати його ми по морально-етичним причинам не будемо.

Розглянемо комфортні для малюка і батьків способи як вкласти дитину спати без сліз. А необхідну атрибутику Ви можете вибрати і купити за приємними цінами в інтернет-магазині Nosorog.net.ua. Оформляйте замовлення на сайті, і ми швидко доставимо товари по Києву, в інші міста України!

Спосіб №1. Заколисування — універсальний, перевірений часом метод укладання немовлят. На руках у мами чи тата дитина відчуває себе комфортно і безпечно, здатний швидко і міцно заснути! Укласти спати немовля можна в спеціальну люльку-гойдалку або поруч з мамою. Так Ви зможете підтримувати тісний взаємозв'язок з малюком і швидко його заколисати. Але дітям після півтора років стоїть пояснити, що зручніше спати в ліжечку, а мамі і татові теж потрібен повноцінний відпочинок.

Спосіб №2. Колискова — тихий спокійний голос мами діє на малюків убаюкиваюче. Можна поекспериментувати з прослуховуванням колискових в запису, спокійною фонової музики. Адже ввечері мами поруч може не виявитися, і укладати дитину доведеться іншим членам сім'ї.

Спосіб №3. Казка на ніч стане хорошою альтернативою колискової, коли малюк підросте і буде здатний стежити за простим сюжетом доброї повчальної історії. Читати дітям на ніч – відмінний спосіб не тільки заколисати дитину, а й прищепити йому любов до дитячої літератури. У старшому віці дитина буде із задоволенням розглядати картинки, читати разом з Вами, а потім і самостійно.

Спосіб №4. Розслаблююча ванна допоможе зняти м'язовий тонус і напругу після активних ігор, налаштувати дитину на спокійний, здоровий сон. Посилити заспокійливий, розслаблюючий ефект від прийняття ванни води допоможе дитяча пінка, натуральні трави, аромамасло. Але перш за все варто переконатися, що у дитини немає алергії на компоненти, які Ви плануєте використовувати в якості легкого «снодійного» для малюка.

Спосіб №5. Плюшевий друг допоможе укласти спати однорічну дитину. Плюшевий ведмідь або інша м'яка іграшка, подарована турботливими батьками здатна стати для малюка своєрідним гарантом спокою і безпеки, коли батьки, наприклад, затримуються на роботі і не можуть перебувати поруч, коли дитині пора спати. Важливо щоб іграшка викликала приємні тактильні відчуття, подобалася малюкові, була виконана з гіпоалергенних матеріалів.

У скільки укладати дитину спати?

О котрій годині укладати малюка, щоб він спокійно проспав всю ніч? При визначенні часових проміжків відходу до сну варто враховувати безліч факторів, але головним є вік дитини. Пропонуємо ознайомитися з вимогами до кількості годин сну на добу для дітей різного віку, і вже після цього починати привчати дитину до здорового режиму сну і неспання.

Новонароджені

Як вкласти спати новонароджену дитину? Якщо малюк здоровий, нагодований, в сухому памперсі, у нього не ріжуться зубки, то проблем з укладанням виникнути в принципі не повинно. Новонароджені зазвичай сплять по 16-20 годин на добу, ще не розуміють різниці між днем і ніччю. Як правило, вже після декількох годин неспання малюк сам виявляє бажання подрімати.

Діти до 1 року

У цьому віці малюк в нормі повинен спати по 9-12 годин вночі і кілька разів по 2-4 години протягом дня. У цей період крихітки дуже діяльні, адже стільки всього потрібно встигнути — навчитися тримати голівку, сидіти, повзати, ходити. До вечора малюк втомлюється і, як правило, швидко засинає.

Діти 1-3 років

У нормі діти перших років життя повинні спати не менше 12-13 годин на добу. Після півтора року малюки зазвичай починають проявляти невдоволення, коли їх намагаються днем вкласти спати вдруге. Якщо Ви вчасно не навчили дитину правильно засипати, можуть виникнути проблеми і з нічним сном.

 

Оптимальним часом для укладання маленької дитини спати вважається проміжок з 18.30 до 19.30. В цей час в організмі крихти починає прискорено вироблятися «гормон сна» — мелатонін. Не випадково сон з 19.00 до 01.00 вважається найбільш глибоким і якісним.

Як вкласти дитину спати вдень?

Щоб вкласти дитину спати в обід важливо його гарненько «вигуляти». Варіанти денної активності варто вибирати, враховуючи вік дитини, погоду за вікном, особистісні якості крихти, його захоплення. Але в будь-якому випадку малюкові потрібно хоча б пару годин в день проводити на свіжому повітрі. Так чому б не поїхати на прогулянку за кілька годин до часу денного сну?

Щоб допомогти малюкові заснути вдень також важливо створити комфортні умови. По можливості малюка варто захистити від різких, гучних звуків, яскравого сонячного світла і інших подразників. Можна прочитати малюкові казку, вірші відомих дитячих авторів.

Як правильно укладати дитину спати: рекомендації сомнологів

Сомнологи настійно не рекомендують використовувати метод старшого покоління, про який ми вже згадували раніше (залишати дитину засинати самостійно, не звертаючи увагу на крики і істерики). Щоб малюк спав спокійно і безтурботно і не кликав Вас по кілька разів за ніч, потрібно навчитися укладати дитину спати без заколисування. Коли ви кладете малюка в ліжечко вже сплячим, то згодом він прокидається (у маленьких дітей такі пробудження в середньому трапляються 2-3 рази за ніч) і може злякатися, що мами немає поруч, адже засипав то він в теплих обіймах близької людини.

Важливо виробити певний ритуал відходу до сну. Кілька дій потрібно повторювати в одному порядку, день у день. Як правильно укладати спати новонароджену дитину, дітей постарше? Немовля перед сном можна викупати, зробити йому легкий розслабляючий масаж, переодягнути в піжаму і заколисати в колисковій. Для гіперактивного, надто емоційного малюка вечірній ритуал варто подовжити (наприклад, постояти з ним біля віконця, спостерігаючи як поступово «засинає» світ навколо). Остання частина ритуалу, в нашому випадку, колискова, повинна проходити в кімнаті, де малюк спить.

Для дитини постарше можна замінити колискову читанням казок. При цьому важливо щоб цей вид діяльності займав певний проміжок часу. Тут варто проявити твердість і не потурати прохання почитати ще трошки, адже наша мета – привчити дитину до режиму!

Як вкласти дитину спати швидко і легко: поради досвідчених батьків

Кожен батько в процесі виховання дитини набиває шишки, і вчиться на своїх помилках. Варто, звичайно, прислухатися до своїх відчуттів, орієнтуватися на індивідуальні особливості малюка, але і порадами більш досвідчених «колег по цеху» нехтувати не потрібно. «Бувалі» батьки рекомендують:

  •         Укладайте малюка спати приблизно в один час днем, ввечері.
  •         Не забувайте провітрювати кімнату, в якій спить Ваш малюк.
  •         Оптимальна температура для комфортного сну 18-20 °С.
  •         Не варто розповідати дітям страшилки про одіозного «сірого вовка», «дядька поліцейського», «злу чарівницю», які забирають неслухняних дітей. Повірте досвіду, розгуляючю уяву крихти потім не зупинити!
  •         Малюкові не повинні заважати заснути світло, гучні звуки. Не потрібно залишати в ліжечку на ніч речі, іграшки.
  •         Якщо малюк прокинувся вночі, дайте йому трохи часу щоб заспокоїтися і заснути.
  •         Ніяких жахів і мультиків на ніч. Намагайтеся виключити фактори, здатні розбурхати або надмірно розвеселити малюка перед сном.
  •         Постарайтеся привчити дитину випивати перед сном чашку теплого молока. У вечірній напій можна додати трохи меду. Для малюків до року багато виробників дитячого харчування пропонують спеціальні заспокійливі чаї.

Хочете бути хорошою і турботливою мамою? Вам теж потрібно добре висипатися! Намагайтеся по можливості лягати спати в один час з дитиною. Іноді варто подрімати разом з малюком днем. Не варто «воювати» з крихіткою, намагаючись змусити його заснути. Важливо створити заспокійливу атмосферу, адже від позитивного настрою батьків багато в чому залежить успіх заходу!

 

 

^Вгору

Додати свій коментар:

* Ім'я:
* E-mail: (буде приховано)
* Коментар:
Введіть код: