Мінімальна сума замовлення становить 500грн.

Дитяче Харчування Для Новонароджених - Яке Краще? (2021)

Дитяче Харчування Для Новонароджених - Яке Краще? (2021)

Дитяче харчування для новонароджених: яке краще?

Поява малюка в будинку — свято і велике щастя. Люблячі батьки з перших днів життя прагнуть оточити дитину турботою і увагою, забезпечити комфортні умови для росту і розвитку. В першу чергу важливо подбати про здорове харчування, яке повинно бути безпечним і задовольняти потребу дитини в поживних речовинах, вітамінах, мікроелементах.

Яке дитяче харчування краще? Багато мам впевнені, що на це питання може бути тільки одна відповідь — грудне молоко. І з цим важко не погодитися. Але як бути, якщо у мами немає молока за медичними показаннями або підростаючій дитині вже не вистачає маминих «запасів»? Сучасні суміші, каші, пюре та інші дитячі продукти, вироблені з гіпоалергенних, екологічно чистих компонентів, дозволяють забезпечити організм дитини білками, жирами, вуглеводами, мінеральними речовинами. Тому не варто так боятися терміна «штучне вигодовування», і спробувати розібратися в питанні: яке дитяче харчування краще для немовлят і дітей старшого віку?

 

 


Асортимент дитячого харчування: основні види

Для початку пропонуємо короткий лікнеп по основним видам дитячого харчування:

1. Молочні суміші

Призначені для вигодовування дітей першого року життя, здатні повністю задовольнити потреби дитини в речовинах, необхідних для набору маси і розвитку. Перші суміші для штучного харчування були розроблені фармацевтом Анрі Нестле ще в кінці XIX століття, з тих пір їх склад продовжує удосконалюватися і доповнюватися з метою домогтися найкращого засвоєння штучного харчування організмом дитини, максимальної схожості з молоком матері.

У продаж надходять суміші:

  • Адаптовані і спеціальні.
  • Для малюків з дефіцитом ваги, в тому числі — народжених раніше терміну.
  • Нічні (із заспокійливим, розслаблюючим ефектом), тощо.

Склад таких дитячих продуктів збагачений пребіотиками, пробіотиками, нуклеотидами, жирними кислотами та іншими корисними речовинами, інформація про яких обов'язково поміщається на упаковці, як і рекомендації за віком дитини. Яке дитяче харчування краще з народження — питання індивідуальне, і вимагає прислухатися до думки педіатрів, реакції самої дитини, якій повинна подобатися приготована мамою суміш. Адже якщо Ви будете годувати малюка силоміць, толку від цього буде небагато, навіть при виборі для штучного вигодовування самої «корисної» (по завіреннях виробника та інших матусь) суміші.

 

 

2. Дитячі каші

Корисний прикорм для малюків першого року на основі спеціальних адаптованих сумішей, який відрізняється високим вмістом вітамінів, мінеральних речовин. Каші з пре- і пробіотиками надають сприятливу дію на мікрофлору, допомагають вирішити проблеми зі стулом, який нерідко трапляються в дітей перших років життя.

Готові каші для дітей не потрібно варити, що не тільки зручно для мами, але і дозволяє зберегти максимум «корисностей», які можуть безслідно зникнути при кип'ятінні. При виробництві каш промисловим способом використовують сухе незбиране та знежирене молоко, демінералізовану молочну сироватку, крупи (гречану, пшеничну, вівсяну, рисову, кукурудзяну).

Яке дитяче харчування краще вибрати? Каші для дітей потрібно вибирати з урахуванням рекомендацій лікарів і дієтологів, віку та індивідуальних особливостей організму дитини, смакових перевагам малюка. Як і у випадку з молочними сумішами, перевагу краще віддати продукції від перевірених виробників.

 

3. Дитячі пюре і соки, печиво

Перелік продуктів дитячого харчування був би не повним без улюблених ласощів малюків. Соки, пюре, печиво для самих маленьких не тільки смачні, але і дуже корисні. Таке дитяче харчування проводиться з використанням фруктів і овочів, зернових культур, що вирощуються на органічних фермах, м'яса і субпродуктів вищої якості, отриманих від здорових тварин. На всіх етапах виробництва дитяче харчування проходять строгий контроль, відповідає найвищим світовим стандартам якості і безпеки.

І це, як може здатися особливо виборчим мамам, не порожні слова. Провідні світові виробники цінують довіру споживачів, і розуміють наскільки важливо забезпечити гідну якість дитячих пюре, соків, інших ласощів. Дитяче харчування в баночках якої фірми краще? Тут, знову ж таки, питання смаків і думок, але варто розуміти, що організм дитини в перші роки життя не до кінця адаптований до «дорослих продуктів», тому варто віддавати перевагу дитячому харчуванню, і не піддаватися на виверти малюка, який просить дати спробувати основні страви та десерти з загального столу.

4. Вода

Даючи дітям рідкі суміші, соки та чаї, не варто забувати про звичайну питну воду. Потроху привчати малюка пити воду можна з перших тижнів життя, але для цих цілей краще використовувати бутильовану продукцію, що випускається виробниками дитячого харчування.

 

Яке дитяче харчування краще з народження до року?

Асортимент дитячого харчування, представлений на українському ринку, настільки великий, що розгубитися в ньому здатні навіть бувалі батьки, не кажучи про тих мам і тат, для яких все, як і для їхнього малюка, вперше. Яке дитяче харчування краще всього здатне задовольнити потребам крихти? Те, що вибрано з урахуванням віку та індивідуальних особливостей організму малюка!

Суміші на молочній основі для немовлят максимально наближені за складом до грудного молока. Поступово в раціон малюка потрібно вводити молочні продукти — йогурти, молоко, сир та ін. З 4-5 місяців дитині можна давати зернові та злакові кашки, які містять крохмаль, харчові волокна, мікро- і макроелементи, корисні для організму малюка. З цього віку дитину можна починати знайомити з пюре, до складу яких входять звичні фрукти, ягоди, овочі. Щоб не нашкодити малюкові, вибирайте плодоовочеве харчування з помірною кислотністю (до 0,8%).

Перше знайомство дитини з м'ясними та рибними продуктами краще відкласти до 8-9 місяців. Саме в цьому віці організм крихти здатний якісно переварити і засвоїти максимум корисних речовин, що містяться в такому прикорму.

 


Яке дитяче харчування краще для набору ваги немовлят?

Як при штучному, так і при грудному вигодовуванні, трапляються ситуації, коли малюк погано набирає вагу. До групи ризику можна віднести дітей, які з'явилися на світ завчасно, з порушенням обміну речовин, викликаним деякими захворюваннями. Але така неприємність, як недостатній набір ваги може статися і зі здоровими малюками, яким не підійшло харчування, або мама вперто не бажає вводити прикорм, а її власного молока дитині недостатньо.

У будь-якому випадку, якщо ви помітили, що дитина погано набирає вагу, для початку потрібно показати її педіатру, який допоможе вибрати спеціальне харчування. Чим швидше вдасться скоригувати раціон, тим більша ймовірність того, що недобір ваги в ранньому віці не позначиться на здоров'ї дитини в цілому. Спеціальне дитяче харчування, яке випускається під брендами Nutrilon, Humana, Nestle, допоможе впоратися з завданням заповнення дефіциту маси тіла в найкоротші терміни.

 


Яке дитяче харчування краще: НАН або Нутрилон?

NAN або Nutrilon? Одна з найбільш обговорюваних тем на форумах молодих батьків. І хто б що не говорив, тут не може бути однозначної переможця в номінації «приз глядацьких симпатій»! Ці торгові марки належать відомим світовим виробникам дитячого харчування. Продукція виробляється відповідно до найсуворіших вимог до якості і безпеки.

Дитячі суміші від Nestle і Nutricia відносяться до однієї цінової категорії, але мають невеликі відмінності в складі. Так, в базових сумішах для штучного вигодовування Nutrilon міститься 1,3 г білка, в NAN— 1,24, співвідношення сировоткових протеїнів до казеїну — 60:40, 70:30, відповідно. Обидва види сумішей містять рослинні жири, лактозу. Склад сумішей NAN додатково збагачений нуклеотидами, благотворно позначаються на імунітеті і мікрофлорі. У формулі сумішей Nutricia включені олігосахариди (харчові волокна), вживання яких в їжу дозволяє уникнути запорів та інших проблем з травною системою в дитячому віці.

Яка фірма дитячого харчування краще — Nestleі Nutricia? Продукція цих виробників, безумовно варта уваги сучасних батьків. Але зациклюватися на тому, яка марка дитячого харчування краще, не варто. Запитайте поради у педіатра, зверніть увагу на смакові переваги малюка, і вже на підставі особистих спостережень, інформації отриманої від фахівця, робіть свій свідомий вибір на користь продукції одного або іншого бренду.

 


Купити дитяче харчування в інтернет-магазині Nosorog.net.ua

Не у кожної новоспеченої матусі є час носитися по магазинах і аптеках міста в пошуках «тієї самої» суміші або кашки для малюка. Але постійна зайнятість не привід відмовляти своїй дитині в якісному збалансованому харчуванні.

У каталозі нашого віртуального супермаркету Ви знайдете продукцію популярних українських і європейських брендів — Milupa, Nutrilon, Gerber, Nestle, «Малятко» і багато інших. Ми отримуємо дитяче харчування безпосередньо від виробників і від офіційних представників, що дозволяє гарантувати якість кожної товарної позиції і доступні ціни.

Купити все необхідне для малюка тепер можна не виходячи з дому! Оперативна доставка замовлень здійснюється по Києву, в інші міста України. Виникли питання або побажання щодо асортименту, обслуговування? Зв'яжіться з нашим менеджером по телефону, вказаному на сторінці контактів!

^Вгору

Додати свій коментар:

* Ім'я:
* E-mail: (буде приховано)
* Коментар:
Введіть код: