Мінімальна сума замовлення становить 500грн.

Ви обрали
  • Серія настільних ігор: :
Назад

Наявність

Ціна

26 грн - 835 грн

Кількість учасників

Торгова марка:

Серія настільних ігор "Шахи"

Фільтри
Показані 1 - 4 із 4 пунктів
Показані 1 - 4 із 4 пунктів

Серія настільних ігор «Шахи» — вічна класика!

Шахи — настільна гра на логіку, в партії якій можуть брати участь один (консультаційна гра), два або кілька гравців (сеанси одночасної гри). В даний час можна купити найрізноманітніші версії настільних шахів — з нестандартним розміром дошки, незвичайними фігурками, особливими правилами, але під час офіційних турнірів використовуються класичні ігрові набори і діють правила ФІДЕ.

Коротко про головне: історія, правила, цікаві факти

Коли з'явилися шахи?

Початком шахової історії прийнято вважати VI століття нашої ери. Саме з тих часів збереглися згадки про праматері шахів — чатуранга. Коли ігрові набори чатуранга потрапляли в інші країни, зовнішній вигляд і правила змінювалися, у відповідність з традиціями конкретного народу. «Класичні» правила склалися лише до XV століття, а їх стандартизація, без якої неможливо було б проводити міжнародні турніри, відбулася і того пізніше — в XIX столітті.

Атрибутика

Класичний набір складається з ігрового поля, поділеного на клітини —8 х 8. Ряди позначаються цифрами і латинськими буквами. Клітини відрізняються між собою за кольором – темні і світлі. У партії гравці отримують однаковий комплект фігур — король, ферзь, тури, слони, коні, пішаки. Також у продажу можна зустріти шахи для трьох, ігрові набори для незрячих та ін.

Основні правила

Про правила настільної гри Шахи складено не один десяток навчальних посібників. Ми не будемо заглиблюватися в шахову теорію, але торкнемося основних моментів ігрового процесу. Після розстановки фігур на шаховій дошці гравці ходять по черзі, керуючись встановленими ФІДЕ правилами. Крім основних ходів можуть використовуватися особливі прийоми — рокіровка і взяття на проході. Головна мета гри – оголосити «шах» і «мат» противнику. Зазвичай партія закінчується перемогою «білих» або «чорних», але в ряді випадків може скластися нічия.

 

Купити настільні шахи в віртуальному супермаркеті Nosorog.net.ua

У нашому інтернет-магазині представлений широкий вибір шахових наборів, які відрізняються високою якістю виконання і естетичним зовнішнім виглядом. У каталозі представлені шахи:

  • Дитячі, дорослі, універсальні.
  • Дорожні (з магнітною дошкою).
  • У наборах з трьох-семи настолок.

Купити настільну гру Шахи ми пропонуємо за доступною, економічно обґрунтованою ціною. В інтернет-магазині і в оффлайн супермаркетах мережі «НОСОРОГ» Ви знайдете як недорогі міні-набори ігрової атрибутики вартістю від 20 грн., Так і шахи, здатні стати гідним корпоративним подарунком співробітникам фірми, бізнес-партнерам.

Щоб купити настільну гру Шахи для дітей або дорослих учасників, скористайтеся вигідною пропозицією нашого віртуального супермаркету. Купити товари для захоплюючого дозвілля ми пропонуємо на умовах самовивозу (перелік міст уточнюйте у менеджера компанії) або з оперативною доставкою по Києву, в регіони України!