Мінімальна сума замовлення становить 500грн.

Ви обрали
Назад

Наявність

Ціна

31 грн - 349 грн

Серія настільних ігор "Доміно"

Фільтри
Показані 1 - 34 із 34 пунктів
Показані 1 - 34 із 34 пунктів

Серія настільних ігор «Доміно» — кращі версії легендарних «кісточок»!

Доміно — настільна гра, в ході якої гравці будують ланцюг з «кісточок», укладаючи їх таким чином, щоб сторони з рівною кількістю точок стикалися один з одним. Замість точок в деяких варіантах настолки можуть використовуватися різні символи.

Гра Доміно вперше з'явилася на території Індії та Китаю. Ігрові набори тоді складалися з певної кількості пластинок з точками білого і червоного кольору. Звичний для сучасної людини вид «кісточки» придбали вже в Італії, куди гра була завезена в 18 столітті.

Скільки штук в наборі Доміно?

Стандартний комплект для гри в Доміно включає 28 «кісточок» прямокутної форми, розділених смужкою, що проходить по центру, на дві частини. На кожній стороні – від 0 до 6-ти точок. Але це не межа, тому що існують особливі кістки Доміно, на сторонах яких може бути 9, 12, 15 і навіть 18 точок. Відповідно збільшується і кількість елементів в наборі. Так, в Дубль-18 їх цілих 190! Сьогодні у продажу можна зустріти набори з «кісточками» з дерева, пластика, металу, щільного картону. Подарункове доміно може бути прикрашене ефектним різьбленим візерунком, інкрустацією каменями і ін.

Грати в Доміно можуть як дорослі, так і представники підростаючого покоління. Для самих маленьких дітей чудово підійдуть розвиваючі настолки, в основі яких лежить принцип доміно. На таких кісточках часто зображують мультяшних персонажів, машинки, фрукти і овочі, звірів і птахів, морських жителів і ін.

Як грати в Доміно: основні правила

Грати в Доміно одночасно можуть 2,3,4 учасника. У партії на двох здають по 7 «кісточок», на трьох або на чотирьох — по 5 «кісточок». Інші елементи залишаються в так званому «базарі» (резерв). Право першого ходу в класичному Доміно належить власникові «дубля» (1-1). Якщо ж після роздачі «кісточок» виявилося що «дубль» не випав нікому з гравців, ходить першим володар «кісточки» з найменшою кількістю очок, наприклад «0-1», але не «0-0».

Далі гравці продовжують ланцюжок за принципом «подібне до подібного», і, якщо відповідного елемента в запасі немає, добирають собі «кісточки» з резерву до того моменту, поки не знайдеться пластина з потрібною кількістю точок. Партія завершується в той момент, коли у одного з учасників не залишається жодної «кісточкии» Після цього підраховуються очки суперників. Ще одним варіантом завершення гри в Доміно є так звана «РИБА» (викладка блокується і навіть при наявності на руках «кісточок» немає можливості зробити хід). В цьому випадку перемога дістається гравцеві з меншим числом очок. В даний час відомо більше 40-ка різновидів настільної гри Доміно, між правилами яких існує ряд відмінностей.

Рідкісні ігри з Доміно

Китайське

«Кісточки» з білими і червоними крапками в кількості 32 штук поділяються на «військові» і «цивільні», мають прямокутну форму. «пустушки» (елементи без точок) в такому наборі відсутні.

Трикутне

Складається з 56 «кісточок», які мають не зовсім звичну для нас трикутну форму. По кутах нанесені цифри і точки. Елементи на ігровій дошці розміщуються так, щоб вони стикалися ребрами. При цьому цифри по кутах повинні збігатися. Додаткові призові очки можна отримати, якщо домогтися торкання усіма трьома вершинами. А за похід на «базар» за бракуючою фігурою накладається штраф.

Квадратне

Включає 125 квадратних «кісточок» з цифрами або точками по кутах. Розташовуються цифрові позначення в порядку зростання, за годинниковою стрілкою. «кісточки» розміщуються так, щоб при зіткненні ребер квадратів цифри на них збігалися.

Купити Доміно в Україні

Де можна купити Доміно з вигодою для гаманця і впевненістю в якості ігрового набору? Наш інтернет-магазин пропонує купити класичне або дитяче доміно:

  • За конкурентними цінами — від 31,50 гривень.
  • З безпечних екологічних матеріалів, які не здатні завдати шкоди організму людини.
  • З зображеннями морських мешканців, тварин, казкових персонажів, техніки, героїв діснеївських мультфільмів та ін.
  • У красивих подарункових коробках, в дорожньому варіанті тощо.

Щоб купити настільну гру Доміно, скористайтеся функціоналом нашого віртуального магазину або приходьте в оффлайн супермаркети мережі «Носорог». При оформленні замовлень через сайт доставка по Києву, в інші міста України здійснюється із залученням перевірених кур'єрських служб.